09 august 2019

LibreOffice (exe/portabil) 6.3.0

LibreOffice este o suita de birou personala, Open Source, pentru Windows, Macintosh si Linux, care vă oferă şase aplicatii bogate in facilitati de care ai nevoie la prelucrare pentru toate documentele şi a datelor: Document text, Foaie de calcul, Prezentare, Desen, Baza de date şi Formula. Suportul şi documentaţia gratuita, este  oferita de o comunitate mare, formata din utilizatori, contribuabili şi dezvoltatori.
Toate programele incluse in suita au traducere in limba romana

"Mai mulți dezvoltatori independenți ai proiectului OpenOffice.org au decis să creeze LibreOffice, un proiect separat dezvoltat sub coordonarea unei noi fundații create special pentru acest lucru: The Document Foundation. Fundația a primit deja sprijinul mai multor comunități din lumea programelor libere, printre care: Red Hat, Canonical, Google, Novell, OSI, Free Software Foundation, Fundația GNOME, NeoOffice etc. Conform declarației de presă, corporația Oracle, care după achiziționarea Sun Microsystems a devenit proprietarul mărcii și angajatorul unui număr mare de dezvoltatori ai proiectului, a fost de asemenea invitată să facă parte din noua fundație și să-și arate sprijinul donând marca OpenOffice.org".
Citeste mai departe aici

Descarca versiunea portabila

Pagima web
Descarca  v.32-Bit ; v.64-Bit

17 comentarii:

  1. Interesant. Dar care sa fie mai exact motivul pentru acest fapt? Sau vorbim doar de rebranding? Cu totii stim ca OpenOffice e cam "balonat"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Te referi la despartirea de OpenOffice.org?
    Vezi articolul complet din care am prezentat eu o parte in imagine:
    http://fii-liber.ro/libreoffice

    RăspundețiȘtergere
  3. Știu că comentariul lui Cipri e cam vechi dar precizez că libre office e mai balonat decât open.Aceasta versiune numai cât am dezinstalat-o de pe calculator (rectific șters-o forțat deoarece a refuzat categoric dezinstalarea).Motivul...pornea extraordinar de greu la deschiderea unui fișier odt sau doc ,pe un sistem windows.

    RăspundețiȘtergere
  4. ...a aparut si Apache Open Office 3.4, care este si mai mic, se ridica mult mai repede si are si recenzii foarte bune, cred ca merita incercat...
    http://www.openoffice.org/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru avertizare. Am facut actualizarea si pentru Open Office.

      Ștergere
  5. Astăzi 10.08.2012 pot spune că sunt nedespărțit de această suită.Funcționează impecabil la cele trei module principale(W.E.PP) pe care le folosesc.Pe Apache OO.l-a lăsat în urmă.Are un corector cu diacritice grozav,și te avertizează când apar actualizări.îN FUNCȚIE DE CARACTERISTICILE CALCULATORULUI,pune accent pe rami mai ales, se deschide mai repede sau mai greu.Este o suită mult mai compactă decât office 2010 sau 2013,de aceea eu o prefer.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu tot respectul dar consider că aceasta mu este versiune 4 finală ci rc3.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cătălin are dreptate, pe pagina dezvoltatorului apare avertizarea "This is a pre-release version not meant for general use."

      Ștergere
    2. Eu nu am instalat progamul deci este posibil să fie cum ziceți voi.
      Link-ul pentru descărcare si informatia că este versiunea finală sunt de aici:
      http://www.softexia.com/libreoffice.html

      Ștergere
  7. AS VREA SA STIU UNDE SE AFLA CREIONUL IN ACEST PROGRAM? TOT AM NEVOIE DE EL SI NU IL GASESC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău, dar eu nu te pot ajuta. Nu folosesc acest program.

      Ștergere
  8. Creionul pentru desenat”linie liberă” se obține astfel:Într-un fișier (odt- writer) te duci pe tabul” Vizualizare/Bară instrumente/Desen” Activând acestă bară vei observa acel creion cu o linie curbă sub el.Sper că la acest creion te referi.Dacă nu revino cu mai multe detalii.Este suita mea favorită și consider că pot ajuta.Creionul se mai găsește și în Desen open document(fișier odg)

    RăspundețiȘtergere
  9. Apreciez suita și îi urmăresc ascensiunea. Aici http://www.softpedia.com/progChangelog/LibreOffice-Changelog-171618.html se pot vedea TOATE NOUTĂȚILE din diversele versiuni.Un lucru este clar începe să se miște din ce în ce mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ar perfectiona sistemul de lipire al textelor (de alta forma ) la textul folosit, ar fi egal sau mai bun decat Office 2010, dar inca nu este. Mai au de lucrat la el.
    Dumitru.

    RăspundețiȘtergere
  11. Te referi la cele trei opțiuni care există în Ms Office 2010 și care ai dori să le găsești în Libre?Și mie mi-ar plăcea dar la cei 2G ai suitei Ms e normal să facă și ceva în plus.Compensează la corectorul ortografic care este mult peste cel de la MS,dar și la alte capitole subtile care le-am întâlnit lucrând diverse documente.Fiecare are punctele ei prin care se face remarcată.

    RăspundețiȘtergere
  12. https://ru.libreoffice.org/download/

    RăspundețiȘtergere