16 decembrie 2017

XviD Video Codec 1.3.5

XviD este un codec video pentru PC (codec este o abreviere pentru coder / decoder), prin urmare, XviD este un program pentru a codifica şi decodifica video digital. Scopul de codare a datelor video este de a le reduce dimensiunea  - care înseamnă al face mai mic pentru o mai rapidă transmitere pe reţelele de calculatoare sau pentru depozitare mai eficientă pe discuri de computer.
Prin urmare, Xvid poate fi oarecum văzut ca un arhivator ZIP pentru video. Dar, spre deosebire de ZIP, Xvid nu este fără pierderi. Asta înseamnă că un film după compresie şi decompresie cu Xvid nu va fi identic cu sursa originală. De obicei însă, diferenţă fata de sursă este vizual imperceptibila.
Deci, Xvid elimină informaţiile care nu sunt importante pentru percepţia umană, este oarecum similar cu MP3 pentru audio. Acest lucru permite rate foarte mari de compresie, pentru a lucra eficient cu video digital pe computerele de acasă. Pentru a da un exemplu: video digitale necomprimate este imensă, şi necesită aproximativ 100 GB pe oră la rezoluţie PAL. Acelaşi video ar avea nevoie de doar 500 MB pe oră la calitate foarte ridicată atunci când este comprimat cu Xvid. Acesta este un raport de compresie de 200:1.

Xvid este software liber, publicat sub licenta GNU GPL. Acest lucru înseamnă că si codul sursă al software-ului este disponibile public şi programatorii au permisiunea pentru a face modificări la cod. De asemenea, redistribuirea Xvid este permisă, dar numai sub termenii licenţei GPL.

Pagina web
Descarca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu