23 august 2019

Balabolka 2.15.0.709

Balabolka este un program de tipul Text-În-Voce (Text-To-Speech : TTS) care poate folosi toate vocile de sinteza instalate pe computerul Dvs. Programul poate citi conţinutul clipboard-ului şi textul din fişierele AZW, AZW3, CHM, DjVu, DOC, EML, EPUB, FB2, HTML, LIT, MOBI, ODS, ODT, PDB, PDF, PRC, RTF, TCR, WPD, XLS si XLSX.
Textul afişat pe ecran poate fi salvat ca un fişier WAV, MP3, MP4, OGG sau WMA şi ascultat ulterior. În Balabolka se pot personaliza fontul de afişare a textului şi culoarea de fundal. Pentru o utilizare mai uşoară se poate controla citirea din sistaler ("system tray") sau prin taste rapide globale.
Balabolka foloseşte mai multe versiuni ale interfeţei de programare numită Microsoft Speech API (SAPI); cu ajutorul ei softul poate să modifice parametrii vocii, inclusiv viteza şi tonalitatea. Utilizatorul poate folosi un tabel de substituire a sunetelor sintetizate pentru a îmbunătăţi calitatea articulării de către vocea folosită de program. Această facilitate este utilă dacă se doreşte modificarea pronunţiei cuvintelor. Regulile pentru corectarea pronunţiei folosesc expresii regulate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu